Hírek

Ezért jók a natív hirdetések mobilon

Az okostelefonok hozzánk nőttek. Így bármilyen hirdetéssel szeretnénk megcélozni potenciális vásárlóinkat, az alfája és az omegája a folyamatnak a mobilra optimalizálás. A továbbiakban kielemezzük, miképp funkcionálnak a natív hirdetések mobilon és hogy mire kell kiemelt figyelmet fordítani hirdetőként és kiadóként is.

,,Mobile first”

Számtalan kutatás készül napjainkban arról, miképp “fogyasztjuk” az internetet. A Kantar-Hoffmann kutatócég 2022 év végén végzett felmérést az internethasználati szokásokról, melynek célja az internet hazai állapotának elemzése volt. A 15.000 főt magába foglaló, 16 és 75 évesek közötti felmérés reprezentatív volt életkor, iskolai végzettség, a lakóhely régiója és településtípusa szerint a magyar lakosságra nézve.

A felmérés egyik – belegondolva teljesen logikus – eredménye, hogy a megkérdezettek 71%-a okostelefonról internetezik leggyakrabban. A 30 év alattiak körében kiváltképp megfigyelhető ez a tendencia. 

Nem meglepő hát, hogy potenciális látogatóinkat, ügyfeleinket mobilra optimalizált hirdetésekkel tudjuk elérni  leghatékonyabban. A hirdetések közül a natív hirdetések kimagaslóan teljesítenek, többek között azért, mert nem zavarják meg a tartalomfogyasztási élményt és igazodnak az adott platform formátumához. 

Mielőtt kifejtjük, hogy melyek a leghatékonyabb natív hirdetések mobilon, a siker érdekében muszáj szót ejtenünk a reszponzivitásról.  Egy weboldal akkor tekinthető reszponzívnak, ha minden egyes eszközön – mobilon, tableten, laptopon egyaránt –  optimálisan és élvezhetően jelenik meg.  Vagyis bármilyen eszközön egyszerűen lehet navigálni az adott oldalon, könnyen olvasható a szöveg és adott vizuális elemek is megfelelő képarányban vannak. 

A reszponzív az effektív!

Bár a fejlesztők és a webdesignerek hosszú évek óta a reszponzivitással fekszenek és kelnek, a weboldalak tulajdonosai gyakran nem fordítanak erre elegendő figyelmet. Előfordulhat, hogy nem jut eszükbe telefonon megnézni az oldalt vagy az is lehetséges, hogy épp ezen szeretnének költséget spórolni.

Értékes követőket, potenciális vásárlókat vagy akár konkrét ajánlatkéréseket is elveszíthetünk, ha az adott oldal nem tartja fenn a látogató figyelmét, és kilépnek az oldalról. Előfordulhat, hogy mobilon valami zavaró a szem számára, hogy túl lassú az oldalsebesség, vagy épp be se tölt az oldal mobilon. Az emberek többsége pedig köztudottan türelmetlen. Nem várnak a csodára, hanem továbbállnak.  

Ha úgy érzed, blogod vagy webáruházad nem optimális akár funkció, akár design szempontból mobilon, mindenképp keress fel egy fejlesztő céget! Ahogy cikkünk elején is írtuk, ma már a mobil az elsőszámú eszköz, amelyről a tartalmakat fogyasztjuk. Vagyis a célközönséged a hirdetésekkel leginkább mobilon találkozik és mobilon keresztül fog landolni a hirdetési oldaladra. A natív hirdetések mobilon is kiválóan teljesítenek. Nézzük, melyek ezek!

Mobilra optimalizált formátumok

Az in-feed tartalom az egyik legnépszerűbb natív hirdetéstípus, melyek fizetett hirdetésként olvadnak bele makulátlanul az adott social media platformok képéhez, legyen szó Facebookról, Instagramról vagy LinkedInről. 

A keresőkben elhelyezett fizetett hirdetések általában az organikus találatok felett vagy alatt helyezkednek el. Mivel mobilon is számtalanszor keresünk rá termékekre a keresőkben, ez a formátum is kiváló eredményeket tud hozni.

Csak úgy, mint a weboldalak kontextusába illő (!) display hirdetések. Amikor például épp kedvenc receptünket keressük telefonunkon és az adott gasztro magazin oldalán feltűnik egy gőzsütő vagy mondjuk egy majonéz márka, az bizony hatni tud ránk!

A “mobil-korban” a legtöbben az aktuális híreket vagy az izgalmas cikkeket is telefonjukon olvassák. Ahogy azt már említettük a natív hirdetés típusairól szóló cikkünkben, a cikkajánlók és a termékajánlók a natív hirdetések rendkívül sikeres formái. 

A promóciós listák kiválóan működnek webáruházak esetén. Mondani se kell, hogy mennyien böngészünk szabadidőnkben különböző webshopokban! Elengedhetetlen tehát, hogy egy weboldal valamennyi eszközön átlátható és jól kezelhető legyen.

Plusz egy indok: rewarded videók

Egyre többen és többen játszanak mobilon munkába menet, várakozás közben vagy akár otthon. A rewarded videók ezt a tendenciát lovagolják meg. A felhasználóknak ugyanis lehetőséget adnak, hogy lejátszható hirdetést tekintsenek meg jutalomért cserébe egy alkalmazáson belül. A jutalommal járó videók a felhasználók és a hirdetők számára egyaránt hasznosak. A játék során mindig eljön az a pont, amikor karakterünk pácba kerül egy nehezebb pályán, megsebesül vagy akár életét veszti. Ilyenkor a felhasználók bármit megtesznek egy kis plusz segítségért, pontért, életért. Nem meglepő, hogy ezekért a bónuszokért bármilyen videós hirdetést végignéznek. 

Míg a klasszikus natív hirdetések leginkább a marketing funnel figyelemfelkeltés részébe húzzák be a látogatókat, addig a rewarded videó során ez egy más, mélyebb szinten is bevonzza őket. Ennek oka, hogy a felhasználók a játék hevében egy egészen más állapotban, más nézőpontból szemlélik az adott hirdetést. Így a rewarded videók kombinálása klasszikus natív hirdetésekkel a megfontolástól egészen a termékvásárlásig képesek elkísérni a felhasználókat.

Az AD MAX segít, hogy hirdetésed zökkenőmentesen érje el közönségét!

Kételyeid vannak azzal kapcsolatban, hogy az oldalad reszponzív-e? Érdekelnek a rewarded videókban rejlő lehetőségek? Bizonytalan vagy, miképp kezdj neki a hirdetésednek? Ha ezek közül a kérdések közül bármelyikre igen a válaszod, akkor fordulj hozzánk bizalommal! Az alábbi kontakt form kitöltése az első lépés ahhoz, hogy levegyük válladról ezeket a terhetek.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az AD MAX a Strossle magyarországi kizárólagos technológia– és natív hirdetés értékesítési stratégiai partnere.

AD MAX Hungary Kft.

+36-30/221-7342
office@admax.hu
www.admax.hu

Küldjön nekünk üzenetet

    Scroll to Top