Hírek

Érkezési oldalak létrehozásának és optimalizálásának művészete: Útmutató a natív hirdetések sikeréhez

Az online hirdetés nélkülözhetetlen eszköz a vállalkozások számára a célközönség elérésében és a konverziók növelésében. A sikeres online hirdetési kampány egyik kulcseleme a jól megtervezett és optimalizált érkezési oldal (vagy landing page). Akár általános online hirdetési kampányt futtatsz, akár kifejezetten a natív hirdetésekre összpontosítasz, egy gondosan megtervezett érkezési oldal jelentős mértékben befolyásolja a felhasználók érdeklődését. Ebben a blogbejegyzésben a landing oldalak optimalizálása kap fókuszt, különös tekintettel a natív hirdetésekre.

SEO felirat kiemelve egy férfi laptopjából

A landing oldalak fontosságának megértése:

Az érkezési, vagy céloldal átjáró online hirdetésed és a felhasználó között. Elsődleges célja, hogy rávegye a látogatókat egy adott cselekvésre, például vásárlásra, hírlevélre való feliratkozásra vagy e-könyv letöltésére. Fontos különbség – amelyet sokan nem vesznek figyelembe – egy főoldal és a landing oldal között, hogy a főoldalon rengeteg dolog elterelheti a látogató figyelmét a cselekvésről, amelyet szeretnénk, hogy végrehajtson. A menü, az aloldalakra vezető linkek megzavarják a konverziós folyamatot. A magas konverziót eredményező céloldal elengedhetetlen az online hirdetési erőfeszítések befektetésarányos megtérülésének (Return on investment, vagy ROI) maximalizálásához. 

Célok meghatározása:

Mielőtt belevágnál a tervezési folyamatba, kulcsfontosságú, hogy meghatározd a landing oldal konverziós céljait. Szeretnél leadeket generálni, eladni egy terméket vagy növelni a márkaismertséged? A világos célok segítenek abban, hogy a céloldal tartalmát és kialakítását a kívánt eredményekhez igazítsd.

Érkezési oldalak testreszabása a natív hirdetésekhez:

A natív hirdetések zökkenőmentesen integrálódnak a platform felhasználói élményébe, így organikusabbak és kevésbé tolakodóak. Amikor natív hirdetések landing oldalát tervezed, vedd figyelembe a következőket:

 • Következetesség: Tartsd fenn vizuális összhangot a natív hirdetés és a céloldal között. Használd ugyanazokat a színsémákat, betűtípusokat és képeket a zökkenőmentes átmenet létrehozásához.
 • Relevancia: Győződj meg arról, hogy a céloldal tartalma megfelel a natív hirdetés által támasztott elvárásoknak. Tartsd fenn a következetes üzenetet, és teljesítsd a hirdetésben ígérteket, hogy elkerüld a zavart és a csalódást.
 • Reszponzivitás: Optimalizáld a céloldalt különböző eszközökhöz és képernyőméretekhez, hogy minden platformon zökkenőmentes felhasználói élményt biztosítson.

Hatékony landing oldal készítése:

Ha olyan céloldalt szeretnél létrehozni, amely magával ragadja a felhasználókat és növeli a konverziókat, tartsd szem előtt a következőket:

 • Figyelemfelkeltő cím: Készíts olyan címsort, amely azonnal leköti a látogató figyelmét, és átadja az ajánlatot.
 • Lebilincselő tartalom: Írj tömör és meggyőző szöveget, amely kiemeli terméked vagy szolgáltatásod előnyeit és jellemzőit. Használj felsorolást, alcímeket és vizuális elemeket a tartalom tagolásához és ezzel könnyen fogyaszthatóvá tételéhez.
 • Cselekvésre ösztönzés (Call to Action, vagy CTA): A CTA-nak szembetűnőnek, tetszetősnek kell lennie, és egyértelműen közölnie kell a kívánt műveletet. Használj cselekvés-orientált nyelvezetet, és ösztönözd gyors cselekvésre a látogatókat.
 • “Bizalom mutatók”: Építs bizalmat és hitelességet azáltal, hogy már meglevő ügyfelek értékeléseit, véleményeit megjeleníted (“social proof”). Ez megnyugtatja a látogatókat, ezzel növelve a konverzió valószínűségét.
 • Releváns képek és videók: A vizuális tartalom jelentősen növelheti az elköteleződést, és hatékonyabban közvetítheti üzeneted. Használj kiváló minőségű képeket és videókat, amelyek illeszkednek márkához és termékhez.

Céloldalak optimalizálása konverzióhoz:

A folyamatos optimalizálás segít javítani a landing oldalak teljesítményét. Íme néhány optimalizálási stratégia:

 • A/B tesztelés: Teszteld a nyitóoldal különböző változatait, például a címsorokat, a CTA-kat, a színeket és az elrendezéseket, hogy be tudd azonosítani a konverziókat elősegítő leghatékonyabb elemeket.
 • Egyszerű űrlapok (contact form-ok): Csökkentsd a kitölthető mezők számát, ezzel csökkentve a súrlódást, és megkönnyítve a látogatók számára az adatok elküldését. Csak olyan lényeges adatokat gyűjts, amelyek összhangban vannak a céljaiddal.
 • Oldalbetöltési sebesség: Optimalizáld a céloldalt a gyors betöltési idő érdekében. A lassan betöltő oldalak magas visszafordulási arányhoz vezethetnek, és akadályozhatják a konverziót.
 • Mobiloptimalizálás: A mobil böngészés térnyerése (“mobile-first”) miatt elengedhetetlen, hogy az érkezési oldal teljesen mobileszközökre legyen optimalizálva. A reszponzív tervezés és a felhasználóbarát felületek elengedhetetlenek.
 • Elemzés és ismétlés: Használj webelemző eszközöket a felhasználói viselkedés, a konverziós arány és a visszafordulási arány nyomon követésére. Használd ezeket az adatokat adatközpontú döntések meghozatalához és a céloldalak folyamatos fejlesztéséhez.

A magas konverziót eredményező érkezési oldal létrehozása döntő lépés az online hirdetési kampányok sikerének maximalizálása felé. A céloldalak fontosságának megértésével, a natív hirdetésekhez való igazításukkal, a hatékony tartalom kialakításával és a teljesítményük folyamatos optimalizálásával jelentősen fejlesztheted a konverziós arányokat és elősegítheted az üzleti növekedést. Ne feledd, egy jól megtervezett céloldal nem egyszeri erőfeszítés: folyamatos tesztelésre, elemzésre és optimalizálásra van szükség ahhoz, hogy az online hirdetések dinamikus világában élen járhass.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az AD MAX a Strossle magyarországi kizárólagos technológia– és natív hirdetés értékesítési stratégiai partnere.

AD MAX Hungary Kft.

+36-30/221-7342
office@admax.hu
www.admax.hu

Küldjön nekünk üzenetet

  Scroll to Top