Hírek

Milyen tartalmat írjak a blogomon?

Az egyik legnagyobb kihívás egy blog sikerének biztosítása. Célunk, hogy olvasóinkat érdekelje a megosztott információ annyira, hogy visszatérjenek weboldalunkra. Ekkor jön a kérdés: De milyen tartalmat írjak? Ehhez az egyik legfontosabb lépés a megfelelő tartalom kiválasztása. Cikkünket olvasva megismerheted a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes szem előtt tartanod, hogy minél sikeresebb legyen a blogod.

Milyen tartalmat publikáljak a blogomon?
Ad Max

Témaválasztás

Fontos, hogy olyan témát válassz, amihez értesz. Próbálj meg olyan témára fókuszálni, amelyben hitelesen tudod magad szakértőként pozícionálni, így könnyedén át tudod adni a tudásod olvasóidnak.

A Google EEAT (Experience, Expertise, Authoritativeness, és Trustworthiness) szabványát azért alkotta meg, hogy olyan tartalmak létrehozását és megosztását ösztönözze, amelyek korrekt és hiteles információkat tartalmaznak.

Javaslatunk:

  • erős tartalmi tudás
  • az érintett területen betöltött szakértelem és hitelesség
  • megfelelő minőségű kutatásokon alapuló tartalmak

Az olvasók igényeinek felismerése

Ahhoz, hogy a blogunk a legjobb legyen a célközönséged számára, elengedhetetlen, hogy megértsd, mire vágynak, milyen problémákkal és élethelyzetekkel szembesülnek. Érdemes bevonni az olvasókat a blog tartalmi fejlesztésébe, figyelmet fordítani a hozzászólásaikra, hogy jobban az igényeikre tudd szabni a tartalmat. Például a szakzsargon zavarólag tud hatni, távolságot teremthet.

A saját stílus kialakítása

A blogírás nem fog menni az írás szeretete nélkül. A saját stílusnak megkülönböztető ereje van. Ha egyéni, személyes stílust használunk, szorosabbá tehetjük kapcsolatunkat olvasóinkkal. 

Tartalmak formája és változatossága

A tartalom jellege és a formája meghatározza blogunk sikerességét. A hosszú szövegek olvasása sok embernek nem jelent kellemes időtöltést, ezért lehet inkább egy rövidebb posztolvasást előnyösebb létrehozni. 

Rendszeresség

A blogolás olyan, mint a testmozgás – az első lépés után még nincs meg a cél. Rendszerességet igényel, hogy hűek legyünk olvasóinkhoz és folyamatosan adni tudjuk nekik az újdonságokat. A rendszeresség erősítheti a kapcsolatot az olvasóval, növelheti a látogatottságot.

Ahhoz, hogy a céljaink is teljesüljenek, elengedhetetlen, hogy bátran kísérletezzünk és innovatívak legyünk a posztjaink formátumát és stílusát illetően. A tartalom üzenje olvasóidnak, hogy érted és megérted őket, hajlandó vagy megoldani a problémáikat. Ezt a gyakorlatban alkalmazva elégedett, visszajáró olvasóközönséget teremthetsz!

Lépjen velünk kapcsolatba

Az AD MAX a Strossle magyarországi kizárólagos technológia– és natív hirdetés értékesítési stratégiai partnere.

AD MAX Hungary Kft.

+36-30/221-7342
office@admax.hu
www.admax.hu

Küldjön nekünk üzenetet

    Scroll to Top