Hírek

Natív hirdetési szószedet

A natív hirdetési környezetben való eligazodás ijesztő lehet, különösen az iparág-specifikus szakzsargonok bősége miatt. Ebben a blogbejegyzésben a natív hirdetési kifejezéseket szedtünk össze, lehetővé téve mindenki számára, hogy jobban értse ezt a dinamikus és hatékony marketingszemléletet.

Több könyv található, amik előtt egy nagyító van Ad max hungary

Natív hirdetés

A natív hirdetés arra a gyakorlatra utal, amely zökkenőmentesen integrálja a branded tartalmat az adott platform organikus tartalom-folyamába. Ezek a hirdetések megfelelnek a környező tartalom formájának és funkciójának, és zavartalan felhasználói élményt biztosítanak.

Szponzorált tartalom

A szponzorált tartalom a natív hirdetés egy olyan fajtája, ahol a márkák fizetnek azért, hogy tartalmukat platformokon vagy kiadványokon tegyék közzé, értékes betekintést vagy információkat nyújtva a célközönségnek.

In-Feed, vagy hírcsatornán belüli hirdetés

A hírfolyamon belüli hirdetések olyan natív hirdetések, amelyek egy platform tartalmi hírfolyamába beolvadva jelennek meg.

Tartalomajánló widget

A tartalomajánlók szponzorált tartalmakat jelenítenek meg egy cikk vagy weboldal végén, és a felhasználókat a kapcsolódó tartalomhoz irányítják.

Natív videóhirdetések

A natív videóhirdetések zökkenőmentesen illeszkednek egy platform videólejátszójába, nem tolakodó megtekintési élményt nyújtva.

Branded tartalom

A márkás tartalom egy márka által létrehozott és közzétett tartalomra utal, jellemzően termékek vagy szolgáltatások népszerűsítésére, ugyanakkor értéket biztosít a közönség számára.

Hirdetés megjelölése 

A hirdetés közzététele egy világos és szembetűnő címke, amely a natív hirdetéseket szponzorált tartalomként azonosítja, biztosítva az átláthatóságot és a hirdetési előírások betartását.

Kontextus szerinti célzás

A kontextus szerinti célzás azt jelenti, hogy natív hirdetéseket helyezünk el olyan weboldalakon vagy platformokon, amelyek illeszkednek a tartalom témájához, így biztosítva a közönség számára relevanciát.

Elköteleződés (engagement)

Az elköteleződés azt méri, hogy a felhasználók milyen interakciókat és érdeklődést mutatnak a natív hirdetések felé, például kattintások, megosztások, kedvelések vagy megjegyzések.

CTR (átkattintási arány)

A CTR a natív hirdetésre kattintó felhasználók százalékos aránya a megjelenítések teljes számához viszonyítva. Ez egy kulcsfontosságú mérőszám a hirdetés teljesítményének értékeléséhez.

Natív hirdetési hálózat

A natív hirdetési hálózat összeköti a hirdetőket a kiadókkal, megkönnyítve a natív hirdetések terjesztését több webhelyen és platformon.

Natív hirdetési platform

A natív hirdetési platform olyan technológiai megoldás, amely megkönnyíti a natív hirdetési kampányok létrehozását, kezelését és terjesztését a különböző megjelenítők és csatornák között.

Natív ad exchange

A natív ad exchaneg egy olyan piactér, amely lehetővé teszi a hirdetőknek és a kiadóknak, hogy automatizáltan vásároljanak és értékesítsenek natív hirdetéskészletet.

A/B tesztelés

Az A/B tesztelés során a natív hirdetések két különböző verzióját hasonlítják össze, hogy megállapítsák, melyik teljesít jobban az elköteleződés és a konverzió szempontjából.

Tartalom marketing

A tartalommarketing olyan stratégiai megközelítés, amely az értékes és releváns tartalom létrehozására és terjesztésére összpontosít, hogy vonzza és bevonja egy adott célközönséget.

Clickbait

A “clickbait” olyan szenzációs vagy félrevezető tartalomra utal, amelynek célja kattintások vonzása, és gyakran csalódást okoz, ha a tartalom nem váltja be az ígéreteit.

Szponzorált cikk

A szponzorált cikk a natív hirdetés egy formája, amelyben a márkák olyan cikkeket vagy tartalmakat szponzorálnak, amelyeket a kiadók azért hoztak létre, hogy megfeleljenek a közönség érdeklődésének.

Érkezési oldal (landing page)

Az érkezési oldal egy dedikált weboldal, amelyre a felhasználók a natív hirdetésre kattintás után kerülnek. Úgy tervezik, hogy egy adott műveletet, például hírlevélre való feliratkozást vagy vásárlást indítson el.

Natív hirdetés elemzés

A natív hirdetés elemzés magában foglalja a natív hirdetési kampányok teljesítményének nyomon követését és elemzését, betekintést nyújtva a felhasználói elköteleződésbe, a konverziókba és a ROI-ba.

Natív hirdetés tervezés

A natív hirdetés tervezés olyan vizuálisan tetszetős és felhasználóbarát hirdetésformátumok létrehozására összpontosít, amelyek zökkenőmentesen illeszkednek a platform általános esztétikájához.

First-Party Data

Közvetlenül a márka saját közönségétől vagy vásárlóitól gyűjtött adatokra, amelyeket gyakran használnak célzásra és személyre szabásra a natív hirdetési kampányokban.

Second-Party Data

A második féltől származó adatok olyan adatok, amelyeket közvetlenül egy másik márkától vagy partnertől szereztek be, jellemzően adatmegosztási megállapodás révén, a közönség betekintés és a célzás javítása érdekében.

Third-Party Data

A harmadik féltől származó adatok külső forrásokból, például adatszolgáltatóktól vagy adatkezelési platformoktól beszerzett adatok, amelyek kiegészítik a közönségcélzási erőfeszítéseket.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az AD MAX a Strossle magyarországi kizárólagos technológia– és natív hirdetés értékesítési stratégiai partnere.

AD MAX Hungary Kft.

+36-30/221-7342
office@admax.hu
www.admax.hu

Küldjön nekünk üzenetet

    Scroll to Top