Hírek

Hogyan növelhető hatékonyan az értékesítés natív hirdetésekkel?

A potenciális vevők elérésére alkalmazott fizetett hirdetések közül az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb eszköz a natív hirdetés. Szervesen illeszkedik a platformhoz, ahol megjelenik, ezáltal nem zavarja meg a felhasználói élményt. Kutatások alátámasztják, hogy a natív hirdetéseknek nem csak az elérése magasabb a display hirdetéseknél, de 18%-kal növelik a vásárlási szándékot is. De milyen lépéseket kell követni ahhoz, hogy hatékonyan növeljük az értékesítés natív hirdetésekkel? Olvasd el javaslatainkat, amelyek segítségével kihozhatod a maximumot a natív hirdetésekből és növelheted az online forgalmadat. 

Személyre szabott natív hirdetések mobilon és böngészőben

1. Személyre szabott üzenetek

Az egyik legfontosabb előnye a natív hirdetéseknek, hogy lehetővé teszik a személyre szabott üzenetek közvetítését a célközönség felé. A natív hirdetések típusai kifejezetten a felhasználók érdeklődési körére és igényeire szabottak. Ez különösen fontos az online marketing világában, ahol a felhasználók egyre inkább elvárják a számukra releváns és hasznos hirdetéseket. Ha egy natív hirdetés ezeknek az elvárásoknak nem felel meg, akkor nagy valószínűséggel csak zavaró tényező lesz az olvasók számára és nem ér el konverziót.

A natív hirdetések üzeneteit különböző felhasználói szegmensek igényeihez igazítjuk. Átfogó piackutatás és analitika segítségével megismerhetjük a célközönség igényeit és preferenciáit, hogy személyre szabottabban célozhassunk. Ez nem csak a hirdetések hatékonyságát növelheti, hanem az ügyfélkapcsolat építésében is segíthet. Ha a felhasználók úgy érzik, hogy a hirdetők valóban tisztában vannak az igényeikkel, és releváns tartalmakat kínálnak számukra, akkor nagyobb valószínűséggel válnak visszatérő vásárlókká. 

2. Releváns, integrált tartalom

A tartalom integráltsága a natív hirdetések sikerének egyik kulcsfontosságú eleme. Ezalatt azt értjük, hogy a hirdetések organikusan illeszkednek a kiadó weboldalán található többi tartalomhoz. A célközönség számára releváns szöveges és/vagy vizuális tartalmak, amelyek kapcsolódnak a hirdetők által kínált termékekhez vagy szolgáltatásokhoz is, növelik a natív hirdetések hatékonyságát és az értékesítést is. 

3. CTA-k használata

“Call-to-action”-ök (CTA) használatával a natív hirdetések hatékonysága jelentősen növelhető. Ezek az elemek konkrét utasításokat adnak az olvasóknak, és segítenek terelni őket az értékesítési tölcsérben a konverzió felé. Ez lehet vásárlás, regisztráció, letöltés vagy bármilyen más meghatározott konverziós cél.

A megfelelően elhelyezett és tervezett CTA (például a „Vásárolj most”, a „Töltsd le most” vagy az „Iratkozz fel”) hatékonyan ösztönzi az embereket a következő lépés megtételére. 

Mérések segítségével adavezérelt döntéseket hoz a natív hirdetésekről a csapat

4. Mobil optimalizáció

A hatékony natív hirdetések “reszponzívak”, tehát minden készüléken optimálisan jelennek meg. A figyelemfelkeltő vizuális megjelenés mellett érdemes rövid és tömör szövegű hirdetésekkel tervezni, hogy bármilyen kijelzőn könnyen érthető, látható és érdekes legyen a célközönség számára. A mobilra optimalizált hirdetések gyorsak és könnyen kezelhetőek, így a felhasználók a lehető legrövidebb idő alatt eljuthatnak az értékesítési oldalra. Az érkezési oldalnak is ugyanilyen fontos a reszponzivitása a konverzióhoz. 

Fiatalok reszponzív natív hirdetéseket olvasnak

5. Mérés és elemzés

A folyamatos mérések és eredmények alapján hatékonyan lehet optimalizálni a natív hirdetéseket. A mérés és az analitika nem csak a forgalom és a konverzió növekedése szempontjából hasznos, lehetőséget nyújt további értékesítési lehetőségek felismerésére is. Az adatelemzés során kiderülhet, hogy melyik hirdetési típus működik a legjobban, melyik platform a legideálisabb a hirdetések elhelyezésére, melyik időszak a legalkalmasabb az értékesítésre, vagy akár hogy melyik demográfiai csoport reagál leginkább a hirdetésekre. Az adatok teszik lehetővé a marketing stratégia finomhangolását.  

ADMAX: hatékony értékesítés natív hirdetésekkel 

Ha natív hirdetésekkel szeretnéd növelni a forgalmadat, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot még ma! Mi segítünk neked megtalálni az ideális natív hirdetési típust és hirdetési felületeket, hogy hatékonyabban tudd elérni célközönséged!

Lépjen velünk kapcsolatba

Az AD MAX a Strossle magyarországi kizárólagos technológia– és natív hirdetés értékesítési stratégiai partnere.

AD MAX Hungary Kft.

+36-30/221-7342
office@admax.hu
www.admax.hu

Küldjön nekünk üzenetet

    Scroll to Top